TULNICUL - A treia Ediție a Școlii de vară / AtelieruluI, în Țara Moților

TULNICUL - A treia Ediție a Școlii de vară / AtelieruluI, în Țara Moților

În perioada 1-6 august 2017, va avea loc în Țara Moților, în Munții Apuseni, cea de-a treia Ediție a Școlii de vară / Atelierului cu tema „Viitorul unui străvechi instrument – Tulnicul”.

„Turnul de control” al acțiunii se va afla în Hanul Ursita, Valea Negrilesei 860, Bucium Poieni, Comuna Bucium, jud. Alba.

Cursurile sunt gratuite și nu este necesară înscrierea. Participanții trebuie să se îngrijească însă de cazare și de masă (în localitate și în împrejurimi sunt multe posibilități de campare și locuri de înnoptare).

Mentori și tutori vor fi maestre ale instrumentului (precum Mariana Gligor - investită cu titlul ”Tezaur uman viu”) și mai tineri muzicieni (precum Andrei Dinescu sau Florin Manca) gata să improvizeze și să experimenteze cu participanții la cursuri.

Jazz norvegian în Apuseni: Bugge Wesseltoft la Smida Jazz

Jazz norvegian în Apuseni: Bugge Wesseltoft la Smida Jazz

Bugge Wesseltoft, unul dintre cei mai versatili pianiști ai jazzului norvegian, va cânta la sfârșitul lui August la Smida Jazz Festival. Am avut șansa să-l auzim prima dată cântănd la modernul Palazzo Grazzi din Veneția alături de Christian Pommer cunoscut pentru proiectul său cu Truby Trio. Anul trecut Bugge Wesseltoft a cântat cu proiectul New Conception of Jazz în Control, București.

Festivalul Vieții Maramureșului - "Drumul lung spre Cimitirul Vesel" continuă în Tara Maramureșului

Festivalul Vieții Maramureșului - "Drumul lung spre Cimitirul Vesel" continuă în Tara Maramureșului

După o primă săptămână de explorare în Țara Lăpușului, în perioada 23 - 30 iulie 2017, partea doua a festivalului reia drumul prin Țara Maramureșului, în perioada 13 - 20 august 2017.

Se întâmplă din nou săptămâna asta: festivalul vieții și bucuriei Maramureșului prin jocuri în sat, ateliere și concerte. În aceste zile asta mai puteți prinde câteva din evenimentele aproape magice de bucurie și firesc pregătite în cadrul festivalului.
În cadrul ediției de anul trecut Inertia Movement a stat de vorbă cu Mircea Florian, unul din artiștii care va cânta și anul acesta în cadrul festivalului alături de Andrei Dinescu și Lucian Stan. Mircea Florian este cunoscut mai ales pentru discurile Pădure De Voie Bună (1975)Fîntîna (1977), alte proiecte audio-vizuale și pentru munca de păstrare a tulnicului. Va cănta în seara de sâmbătă și va fi prezent în cadrul altor evenimente legate de tunic și drâmbă.